Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

“Είναι πολλά τα λεφτά, Πραξούλλα …”


του Ευαγόρα Αχαιού


Είναι διαχρονική η φράση-ατάκα  “είναι πολλά τα λεφτά, Άρη” που είπε πριν 35 τόσα χρόνια στην ταινία "Λόλα" λίγο πριν χτυπηθούν ο Σπύρος Καλογήρου στο Νίκο Κούρκουλο και έχει άμεση σχέση και εφαρμογή στα σημερινά δεδομένα της υπόθεσης του δεύτερου κύκλου αδειοδότησης, εξόρυξης και εκμετάλευσης του φυσικού αερίου της Κυπριακής ΑΟΖ και για τους γνωστούς και για τους άγνωστους και για τους νεο-εκκολαπτόμενους μιζο-εισπράκτορες, που κάτω από κάποιες συγκυρίες και τρόπους έτυχε να βρεθούν επιβάτες στο πολυτελές τραίνο που λέγεται "κυπριακή κρατική εξουσία".

Η άνευ οποιουδήποτε τεχνοκρατικού ελέγχου αδειοδότηση και διαχείριση της εξόρυξης και εκμετάλευσης του φυσικού αερίου από άτομα βολεμένα που εξαργυρώνουν κομματική ή/και πολιτική εκδούλευση και που είναι όχι μόνο άσχετα προς το αντικείμενο αλλά και λάτρεις και οραματιστές ενεργειακής συμμαχίας Κύπρου-Tουρκίας είναι επικίνδυνη και θα πρέπει να προβληματίσει.

Η κ. Πραξούλλα Αντωνιάδου, πρόεδρος του υποτυπώδους κόμματος των ΕΔΗ που στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές έθεσε υποψηφιότητα με το ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ και απέτυχε παταγωδώς στην εκλογή της, εξαργύρωσε τους μερικούς ψήφους που έλαβε με την υπουργοποίησή της από τον κ. Χριστόφια στο Υπουργείο Εμπορίου.

Είναι σε όλους γνωστό ποια είναι η κ. Πραξούλλα Αντωνιάδου και τι πολιτικές θέσεις ασπάζεται στο κυπριακό.
Οπαδός της προδοτικής πλατφόρμας του “Ναι” του 2004 και λάτρης του αντεθνικού σχεδίου Ανάν της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας που ξεπουλούσε την πατρίδά μας στους Τουρκο-’Άγγλους, όπως και ο κ. Χριστόφιας, (ασχέτως αν αυτός τότε αναγκάστηκε εκ των πραγμάτων να υποκύψει και να δεχτεί να ακολουθήσει προσωρινά τη βάση του κόμματός του)  και αμετανόητη τουρκολάγνα αφού είναι γοητευμένη από τον Τούρκο πρωθυπουργό Τayyip Erdogan   στον οποίο όπως αναφέρει στην έκθεση που έγραψε μαζί με την Τουρκάλλα καθηγήτρια Οικονομικών Ozle Oguz Hislal και την Ιρλανδή Οικονομική Αναλύτρια Fionna Mullen βλέπει, σε αντίθεση με όλους τους άλλους έλληνες κατοίκους αυτού του τόπου, πρόθεση για αλλαγή στη στρατηγική της Τουρκίας.

Ο κ. Χριστόφιας, το ΑΚΕΛ και η κυβέρνησή του απόδειξαν κατά τη σύντομη διακυβέρνησή τους πως είναι ανίκανοι να διαχειριστούν σοβαρά εθνικά και οικονομικά προβλήματα του τόπου.
Πρότειναν στον Τούρκο κατακτητή της γής μας τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία με την εκ περιτροπής προεδρία και τη σταθμισμένη ψήφο, κατάφεραν να τινάξουν στον αέρα με τα 98 εμπορευματοκιβώτια του Ιρανου Μahmud Ahmedinejad  και του Σύριου Bashar al-Assad τη ναυτική βάση “Ευάγγελος Φλωράκης” στο Μαρί, να βυθίσουν την Κύπρο στο πένθος και να καταστρέψουν τον βασικό ηλεκτροπαραγωγό σταθμό υποβαθμίζοντας και καταστρέφοντας την οικονομία του τόπου.

Η απόφασή της κ. Πραξούλλας Αντωνιάδου να “αποκεφαλίσει” και να αφαιρέσει τις αρμοδιότητες του τεχνοκρατικού χειρισμού του θέματος του φυσικού αερίου από τον πλέον αρμόδιο σε αυτό το θέμα, τον “ενοχλητικό” κ. Σόλωνα Κασίνη, Διευθυντή της Υπηρεσίας Ενέργειας του Υπουργείου Εμπορίου, ο οποίος επέμενε στην έναρξη των προσπαθειών για εκμετάλευση του φυσικού πλούτου που βρίσκεται στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και παρεμπόδισε τα υποχθόνια σχέδια και τα οικονομικά ή άλλα συμφέροντα των κυβερνώντων για ξεπούλημα στη Shell και αγορά φυσικού αερίου, αφήνει τον πλήρη έλεγχο της διαχείρισης στην κομμουνιστική κυβέρνηση του ΑΚΕΛ και την ελευθερία κίνησης για υλοποίηση της πρόθεσής της για άλα-ούνα και απευθείας ανάθεση της εκμετάλευσης των οικοπέδων της Κυπριακής ΑΟΖ ευνοϊκά και σε εξευτελιστικές τιμές με συνοπτικές ενέργειες, χωρίς διαγωνισμούς ή οποιεσδήποτε άλλες διαδικασίες.

Και τότε θα αρχίσουν τα ωραία και το μεγάλο φαγοπότι από τους γνωστούς-άγνωστους μιζο-εισπράκτορες των εκατομμυρίων που θα πετούν στον αέρα, γιατί οι ευνοούμενοι της ενεργειακής εκμετάλευσης θα ρίξουν πολλά λεφτά.

Είναι πολλά τα λεφτά, Πραξούλλα,
όπως το, “ είναι πολλά τα λεφτά, Άρη”,  που είπε ο Σπύρος Καλογήρου !!!

Όποιος προλάβει, θα φάει !

Λάρνακα
Τρίτη, 1η Νοέμβρη 2011