Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Ο Χριστόφιας έσπειρε θύελλες, εμείς θα θερίσουμε καταιγίδες!

του Ευαγόρα Αχαιού.


Όταν ο κομμουνιστής  Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας δήλωνε στη Νέα Υόρκη, ότι οι Τουρκοκύπριοι θα έχουν οφέλη από το φυσικό αέριο, είτε λυθεί το Κυπριακό είτε όχι, έπρεπε να το σκεφτεί δυό φορές πριν ανοιίξει το στόμα του και να αμολύσει τη κοτσάνα του.
Οι Αμερικανοί αλλά και οι εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση με δηλώσεις τους έριξαν την ιδέα και άρχισαν να μας παραπέμπουν στη δήλωση του κ. Χριστόφια ζητώντας τη συγκρότηση ταμείου στο οποίο θα καταλήγουν τα κέρδη από την εξόρυξη του φυσικού αερίου ώστε να διασφαλιστούν και οι Τουρκοκύπριοι “αδελφοί”.

Είναι προφανές πως η ιδέα προίκισης των Τουρκοκυπρίων “αδελφών” θα γίνει πίεση προς την Λευκωσία μέρα με τη μέρα και όσο πλησιάζει η ώρα της εξόρυξης του φυσικού αερίου, μια και η κοτσάνα που βγήκε από τα χείλη του προέδρου μας και θεωρείται από τους ξένους σαν επίσημη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν βγήκε από το σπίτι του Χριστόφια και της Έλσης στο Κελλάκι της Λεμεσού ούτε σε συνέδριο της ΕΔΟΝ ή του ΑΚΕΛ αλλά σε επίσημο βήμα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.
Ήδη ο Αλεξάντερ Ντάουνερ, στηριζόμενος στη νέα γενναία προσφορά της “Υπεραγοράς Χριστόφια”, μας διαμύνησε πως σε περίπτωση μη λύσης η Τουρκία θα αντιδράσει εάν η Κυπριακή Δημοκρατία προχωρήσει και αξιοποιήσει μόνη της, χωρίς τους “αδελφούς” Τουρκοκύπριους το φυσικό αέριο.
Προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω μας το έκανε και σαφές πως σε περίπτωση λύσης του Κυπριακού θα πρέπει τα έσοδα από την εκμετάλευση του φυσικού αερίου να χρηματοδοτήσουν την εφαρμογή της συμφωνίας που θα επιτευχθεί.

Ο κ. Χριστόφιας με την αχαπαροσύνη του και την ερασιτεχνική και καταστροφική πολιτική που τον διακατέχει, έδωσε το δικαίωμα στην Τουρκία να βάλει χέρι στον φυσικό πλούτο της πατρίδας μας και να μηδενίσει το στρατηγικό πλεονέκτημα που απόκτησε η Κυπριακή Δημοκρατία.
Οι δηλώσεις του Έρογλου για εμπλοκή της Τουρκίας στην υπόθεση φυσικό αέριο καθώς και τα σχετικά δημοσιεύματα στον Τουρκικό και Τουρκοκυπριακό τύπο δεν είναι τυχαία.

Ο κ. Χριστόφιας έσπειρε θύελλες.
Εμείς θα θερίσουμε καταιγίδες !

Λάρνακα,
Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου