Τετάρτη 1 Μαΐου 2013


“Από ν αντρέπεται ο κόσμος εν δικός του΄﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽
του Ευαγόρα Αχαιού.

Ο υιός Χριστόφια κατά τη διάρκεια της πενταετούς διακυβέρνησης του πατέρά του φαίνεται πως αν δεν ζούσε εκτός Κύπρου τότε ήταν και συνεχίζει να είναι “εκτός τόπου, χρόνου και πραγματικότητας.
Διαφορετικά δεν δικαιολογείται με κανένα τρόπο και με τίποτα η προσπάθεια και η εμμονή του να δικαιολογήσει στα έντυπα και διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης την “αχάπαρη”, “ερασιτεχνική” και “καταστροφική” πολιτική της πενταετίας του πατέρά του.
Θέλω να του γνωρίσω (αν δεν ξέρει), ή να του υπενθυμίσω (αν ήξερε και ξέχασε) πως κατά τη διάρκεια της πενταετούς διακυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας από τον πατέρά του Δημήτρη Χριστόφια και το Κομμουνιστικό κόμμα ΑΚΕΛ (για να μην στερούμε από κανένα την τιμή που του αναλογεί και του αρμόζει), με την πολιτική τους, τις πράξεις, τις ενέργειες ή/και τις παραλείψεις τους πέτυχαν πολλά αξιοθαύμαστα πράγματα και επιτεύγματα, (από όσα θυμούμαι φυσικά, γιατί ήταν τόσα πολλά που έχασα το λογαριασμό), κάποια εκ των οποίων είναι:
-Oi γενναιόδωρες προσφορές προς τους Τουρκοκύπριους αδελφούς” της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με τη σταθμισμένη ψήφο και την εκ περιτροπής προεδρία.
-Το ρεζίλεμα του κράτους με την κράτηση και την απόδραση ισοβίτη κατάδικου.
-Ο αντισυνταγματικός διορισμός υπουργού Παιδείας και Πρέσβη στην Αθήνα.
-Ο διορισμός ατόμου που δεν κατείχε τα προσόντα σαν επικεφαλή της Γραμματείας της Κυπριακής Προεδρίας στην Ε.Ε. και μαζί αυτού και το βόλεμα με συνοπτικές διαδικασίες της κόρης του, του φίλου της, των φίλων του φίλου της κόρης του, τη φίλη και συμμαθήτρια της κόρης του και τον ανιψιό της γυναίκας του.
-Η εξέλιξη και η αναβάθμιση σε ηλεκτρονική της υποβολής των ρουσφετιών που ζητούσε ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ.
-Η μετατροπή του Προεδρικού γραφείου σε κέντρο συντονισμού και εκτέλεσης ρουσφετιών.
-Η δωρεά παραχώρηση οδοντικών εμφυτευμάτων αξίας.
-Η εκταμίευση από το κρατικό ταμείο €35 εκ. για να πετύχει η χρεοκοπία της Eurocypria.
-Η ενοικίαση ,(με χρήματα του κυπριακού λαού), πολυτελούς αεροπλάνου Jet για να ταξιδεύει ο πρόεδρος.
-Η παροχή στον πρόεδρο της Δημοκρατίας εποδόματος εξωτερικού, με επακόλουθο την αύξηση του προσωπικού του μισθού του κατά €12,800 το 2010.
-Τα μηνιαία βασιλικά επιδόματα (μέχρι και €7,280.23) στους κουβαλητούς “αιτητές πολιτικού ασύλου”.
-Η αλλοίωση του δημογραφικού χαρακτήρα του τόπου με κουβαλητούς μουσουλμάνους.
-Η πλήρης και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους Τουρκοκύπριους “αδελφούς”.
-Η αλλοίωση της Ελληνοχριστιανικής Παιδείας.
-Η υποβάθμιση της άμυνας του τόπου και η μείωση της επιχειρησιακής της ετοιμότητας.
-Η σπατάλη €15 εκ. για το Μέγαρο Πολιτισμού που δεν έγινε.
-Η απώλεια των €40 εκ. που προορίζονταν για το νέο Μουσείο Κύπρου.
-Ο εξανεμισμός εκατομμυρίων Ευρώ για τη δημιουργία του ΤΕΠΑΚ.
-Η αποθήκευση  98 φονικών container με εκρηκτικά  που ανής μας ﷽﷽﷽﷽εαγωγοός της χώρας μαςκαν στους “φίλους” Bashar Al Assad και Mahmoud Ahmadinejad στο ύπαιθρο, δίπλα από τον κύριο ηλεκτροπαραγωγό σταθμό του τόπου και κάτω από τον ήλιο.
-Η δήλωση ότι ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν γνώριζε που ήταν η μοναδική ναυτική βάση και ο κύριος ηλεκτροπαραγωγός σταθμός της χώρας μας.
-Η ανατίναξη της ναυτικής βάσης “Ευάγγελος Φλωράκης”.
-Η κατάστροφή του μεγαλύτερου ηλεκτροπαραγωγού σταθμού της Κύπρου και  η δημιουργία ζημιών άνω των €2.5 δις που βύθισαν τη χώρα μας στην οικονομική καταστροφή.
-Η έμμεση αναγνώριση του ψευδοκράτους μέσω της αγοράςτην  ηλεκτρικής ενέργειας από το κατοχικό έκτρωμα των Τουρκοκύπριων “αδελφών”.
-Η υπόσχεση, πριν ακόμα γίνει η εξόρυξη του φυσικού αερίου από την ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, μερίσματος στους Τούρκους, είτε βρεθεί λύση του Κυπριακού προβλήματος είτε όχι.
-Η αθώωση και η μη καταδίκη των αίτιων της αεροπορικής τραγωδίας της “HELIOS” στο Γραμματικό Αττικής που στοίχισε το θάνατο σε 121 αθώους.
-Η έξοδος της Κύπρου από τη διεθνή αγορά και η υποβάθμιση της οικονομίας του τόπου στο επίπεδο των σκουπιδιών.
-Η απώλεια 4.8 δις Ευρώ με το κούρεμα του ελληνικού χρέους.
-Η έκφραση θλίψης  και η αποστολή συλλυπητήριου για το θάνατο του Denktash, του ανθρώπου που ήταν υπεύθυνος για την εισβολή, τις δολοφονίες, τους βιασμούς, την προσφυγοποίηση, την κατοχή από τα Τουρκικά στρατεύματα του 40% του εδάφους και τη διχοτόμηση της πατρίδας μας.
-Η σύσταση, εν αγνοία του Γενικού Εισαγγελέα και της Γενικής Ελέγκτριας του κράτους, εταιρίας-τραστ (Ειδικό Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης για δυσπραγούντες συνανθρώπούς μας) για κόψιμο "τσεκουθκιών" κατά το δοκούν του προέδρου, ακόμα και στην ΕΔΟΝ, την κομματική νεολαία του ΑΚΕΛ)
Δεν θα ήταν άσκημο, πολύ δε περισσότερο θα ήταν πιο λογικό και φρόνιμο, ο υιός Χριστόφια αντί να σκαλίζει και να ξύνει πληγές, που εκθέτουν και τον πατέρά του και την κομματική του παράταξη, άφηνε τον Δημήτρη Χριστόφια ήσυχο στο Κελλάκι να απολαμβάνει τα κουπέπια της Έρσης και τα πράγματα να συνεχίσουν το δρόμό τους, όπως τον χάραξαν και τον δρομολόγησαν στην πενταετία η “σοφή ηγεσία του ΑΚΕΛ” και ο “φωτισμένος εγκέφαλός της” ο Δημήτρης Χριστόφιας.
Τώρα, αν οι “άλλοι” καταφέρουν ή όχι να μας βγάλουν από τα οικονομικά αδιέξοδα και το δρόμο της Τρόϊκας και της καταστροφής με τις όποιες συνέπειες που μας έριξε ο Δημήτρης Χριστόφιας με την κομμουνιστική του κυβέρνηση, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.
Η πλειοψηφία του κυπριακού λαού έχει μεγάλο στομάχι και χωνεύει τα πάντα. Στον μισό τόσο αιώνα της ύπαρξης της Κυπριακής Δημοκρατίας (έστω και κολοβής) χωνεύτηκαν τόσα και τόσα… Οικονομικά σκάνδαλα, κλεψιές, απατεωνιές, ευνοιοκρατία, κομματικές προσλήψεις, πολιτικές διώξεις και δολοφονίες, εγκλήματα, κακουργήματα κλπ.
Ολόκληρη εισβολή, κατοχή και προσφυγοποίηση του λαού μας τη ρίξαμε στη λήθη του παρελθόντος και δεν θα χωνέψουμε δέκα-είκοσι “μαλακίες” της τελευταίας πενταετίας που έγιναν ή/και αποδίδονται στον Δημήτρη Χριστόφια;
Τετάρτη 1η Μάη 2013
Αcheou-dori.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου